Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с боята

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с боята

Здравейте колеги,
    Бих искал да се допитам до вашето компетентно мнение по следния проблем,който забелязах вчера.От скоро имам автомобил и някой неща не са ми много ясни така ,че простете ако някои от въпросите ми ви се сторят малко тъпички.Та вчера след като измих колицата забелязах че на места боято като че ли е започнала да се обрушва,нещо подобно на обелване и отдолу все едно се показва грунда.Прилича на зони покрити с по тънак слой боя,който с времето е започнал да пада.
    Това нещо се е появило в малки зони по предния капак и покрива.Поне на пръв поглед не прилича да е от механична
    налеса.Колата е моя собственост от пет месеца и при покупката нямаше такова нещо,може би е било умело прикрито от
    продавача,а може и да се е появило в последствие,незнам.В alfa156.net прочетох ,че това се явява ,като често
    срещан проблем при модела 156.Та въпросът ми е дали сте се сблъсквали с подобно нещо и дали е възможно да се ретушира
    в нялава вакса и там нещо подобно или си е необходимо да прибягвам до бояджииски услуги.И в този ред на мисли бихте
    ли ми препоръчали някой добър бояджия,т.к.имам няколко драскотини по бронята, който ми се ще да премахна.И още нещо с какъв препарат полирате боята след измиване ,каква вакса е подходяща, и с какво мога да защитя боята на колата през лятото.
    Alfa Romeo 156 TS 2.0 '99

Каква е боята металик или не?Този грунд от долу дето се показва как изглежда,да не би да е кит,или на боята и се лющи лакът?Полиращи пасти има в магазините за авто бояджийси услуги и са под номера ситна и едра,продавачите ще ти обяснят по подробно коя след коя се нанася в зависимост от драскотините ако е вазможно те да се отстранят....
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Боята е металик.Местата на които се проявява този проблем приличат все едно е отстранен лака на боята и отдолу се вижда някаква бяла повърхност.Зоните са доста малки,затова си мисля, че надали е кит.Възможно ли е да се коригира това и към кого да се обърна за това.Ако сте ползвали кякой бояджия и сте доволни моля дайте някакви координати.Имам и още един проблем корите на предните врати проскърцват от време на време ,глухо.Дали е възможно това да се оправи и къде може да стане това ако сте се сблъсквали с подобно нещо

Comment

Мисля,че са я боядисали без да използват основа.Според мен си за бояджия.Не си писал от кой град си,попитай колегите от твоя град да те насочат към добър майстор.Успех
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Благодаря ти за отзивчивоста Galeano.Да съжелявам,но явно съм пропуснал от В.Търново съм ,но живея в София ,така че колеги помагайте

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewt...r=asc&start=15

Alfa Romeo 146 ti

Comment

Благодаря колега ще проверя това място и ще пиша пак.

Comment

Working...
              X